Kookboek – Kopenhagen

De Deense hoofdstad Kopenhagen is een stad vol culinaire tradities en heeft een heerlijke foodcultuur, met tal van hippe koffie- en lunchtentjes, een oud ‘smorrebrodrestaurantje’ en diverse goede restaurants waar je heerlijk kunt dineren (en waar gebruik gemaakt wordt van traditionele ingrediënten die lokaal gekweekt zijn.) In dit boek nemen Christine Rudolph (fotografie) en Susie Theodorou je mee op een culinaire reis aan Kopenhagen.

Een mooie, eenvoudige omslag

Het boek bestaat uit de hoofdstukken ‘Ontbijt – Rokerijen – Lunch – Drank(jes) – Tussendoor – Diner – Speciale gelegenheden’. Ieder hoofdstuk wordt kort ingeleid met interessante, culinaire weetjes. Wist jij bijvoorbeeld dat werkpauzes in Kopenhagen erg belangrijk zijn? Dat er een ontspannen sfeer heerst in de stad en er in de hele stad bankjes en stoelen te vinden zijn, langs de kade, bij de haven of in een park, waar je even kunt pauzeren. En wist je dat de Denen, Kerst en Pasen vieren, met het zogenaamde Deense ‘Gravlax’? Een typisch Scandinavisch gerecht van dungesneden zalm met dille en citroenschil.

Aan het einde van het boek staan er adresjes in van ontbijtcafés, lunchrooms, theesalons en meer. Als je binnenkort dus richting Kopenhagen gaat, dan raad ik je aan om zeker een bezoek te brengen aan (één van) adressentips uit dit boek.

Ieder gerecht heeft een korte inleiding over de oorsprong of bevat een leuke anekdote, gevolgd door een duidelijke ingrediëntenlijst en natuurlijk de bereiding. Opvallend aan dit boek is de mooie verzameling aan foto’s, sfeervol en een prachtige aanvulling van het al zo mooie boek.

Dank Karakter Uitgevers voor dit prachtige kookboek dat ik mocht lezen, recenseren en hopelijk vaak kan gebruiken.

Beoordeling: 5/5 sterren