Home

Vet oud! Gouden Eeuw

De reeks boeken Vet Oud! van Richard Zuiderveld en Aant-Jelle Soepboer, is een succes! Eerder verschenen de delen ‘Vet oud!’, ‘Vet oud! Europa’, ‘Vet oud! Legendarisch’ en ‘Vet oud! Tweede wereldoorlog’ en sinds januari 2018 is ook het vijfde deel ‘Vet oud! Gouden Eeuw’ verschenen. Van Karakter Uitgevers mocht ik dit recente deel ontvangen, daar ben ik als moeder én als leerkracht basisonderwijs natuurlijk erg blij mee! Dank!

De voorkant van het boek laat sprekende afbeeldingen zien ten tijde van de 17e eeuw in Nederland.

“Ons land wordt geboren op 15 mei 1648. Het is een bijzondere geboorte, want ze gaat gepaard met geweld, passie, liefde en haat. We noemen de jaren rond het ontstaan van Nederland de tijd van de Tachtigjarige Oorlog en de Gouden Eeuw.” (p.5)

In het boek ‘Vet oud! Gouden Eeuw’ worden we als lezer teruggevoerd naar de 17e eeuw. In 15 spannende, interessante en boeiende verhalen, leren we meer over de tijd van toen. We lezen over de beeldenstorm, de tachtigjarige oorlog, de VOC, de WIC, de Nederlandse opstand en we lezen een stoer verhaal over zeerovers, piraten en kapers.

Interessante wist je datjes, gave portretfoto’s en aanvullende informatie

Naast de 15 verhalen leren we meer, want er staan vele ‘wist je datjes…’ tussen de verhalen door. Ook komen we een groot aantal foto’s en portretten tegen van belangrijke personen en gebeurtenissen uit de 17e eeuw. De tekeningen zijn, naast de verhalen, ook de moeite waard om te bespreken.

De boeken van ‘Vet oud!’ zijn geschikt voor kinderen vanaf groep 7 tot halverwege de middelbare school. Een leeftijdsindicatie geeft aan van 11 jaar tot 16 jaar. Het zijn leuke boeken om de kinderen zelf te laten lezen, maar net zo geschikt om voor te lezen. Het voorlezen kan natuurlijk prima door de leerkracht, verwerkt in de geschiedenislessen

Het boek ‘Vet oud! Gouden Eeuw’ kan ik aanbevelen om in je boekenkast te hebben, zowel als kind, als ouder en/of als leerkracht. Het geeft een mooie aanvulling en een perfecte balans tussen plezierig lezen en leren.

Beoordeling 5/5 sterren

Pioppi – hét kookboek

Het Italiaanse dorpje Pioppi staat bekend om de eenvoudige en gezonde levensstijl van de inwoners. Eerder verscheen er een speciaal ‘Het Pioppi dieet’ in samenwerking met health coach Nora French. Nu is dit prachtige boek verschenen, een kookboek, gebaseerd op het voedingspatroon uit Pioppi. Bedankt Karakter Uitgevers dat ik dit boek mocht ontvangen, mocht lezen en mocht uitproberen!

Het boek begint met een uitleg over wat het Pioppi-dieet in houdt, wat het geheim is van een lang en gezond leven, en geeft de basisprincipes van Pioppi. Dat lijkt een interessant verhaal, maar beslaat in totaal maar zeven pagina’s en geeft helaas geen vernieuwde informatie. Stiekem had ik natuurlijk gehoopt op een super tip! Inmiddels weten we namelijk allemaal wel dat iedere dag bewegen goed voor je is, net als het vermijden van stress, bewerkte voeding en geraffineerde koolhydraten.

In het stukje ‘In the spotlight’ staan een aantal voedingsmiddelen beschreven uit het Pioppi-dieet. De zogenaamde ‘sterspelers’ zijn oa kokosolie, noten, bloemkool , zoete aardappel, tomaten en uien. Leuk om de aanvullende uitleg over de producten te lezen, maar het bevat weer geen hoogvliegende info.

Dan volgt het weekmenu! Dat is natuurlijk wel erg handig als je ook echt het dieet van Pioppi wilt gaan volgen. Er staat voor 4 weken uitgeschreven wat je zou kunnen eten, per dag, voor ontbijt, lunch en avondeten. Helaas zou ik flink wat tijd opzij moeten zetten om deze menu’s ook echt in de praktijk te kunnen brengen. Naast het gezin en de ‘makkelijke maaltijd’. Een voorbeelddag uit week 1 bestaat uit ovenomelet met appel & kaneel (ontbijt), tomatensoep met chorizo, rucola en pittenbrood (lunch) en boterkip (avondeten). Wat er verder voorbij komt in de weekmenu’s is notengranola, pad thai, sla-wraps, frittata en groene smoothie. De donderdagochtend en middag is het vasten geblazen. Al met al is het bereiden van de drie hoofdmaaltijden qua tijdsbestek voor mij geen mogelijkheid.

Tenslotte komen dan de recepten van ontbijt, lunch, avondmaaltijden (+ basis- en bijgerechten) en daar word ik wel blij van, want ze zijn erg smakelijk. Maar, (een grote maar) ik begrijp niet waarom een kookboek (gebaseerd op het dorpje Pioppi) recepten laat zien van pad thai, curry, wraps, noodles en andijviestamppot. Dat is alles behalve mediterraans. Dus, ook hier vind ik helaas weer een minpunt van ‘Pioppi – hét kookboek’.

In eerste instantie was ik zeer enthousiast over dit boek en erg benieuwd naar de levensstijl van de mensen uit ‘Pioppi’, maar helaas waren mijn verwachtingen hoger dan dat ze waargemaakt werden. Ik verbaasde me over de veeleisende weekmenu’s, de vele overbodige informatie over gezond leven en een gezonde voeding, en over de veelvoud aan producten die niet mediteraans zijn.

Ik zie het boek niet als richtlijn voor een dieet, maar als een kookboek waar fijne en smakelijke gerechten in staan, die (helaas) niet allemaal z’n oorsprong vinden in Italië.

Beoordeling 2/5 sterren

Liegbeest – Jet van Vuuren

De Nederlandse auteur Jet van Vuuren schrijft thrillers waarin voornamelijk vrouwen de hoofdrol spelen. De hoofdpersonen zijn herkenbaar, maar toch erg verknipt, psychisch in de war en moordlustig. Al eerder las ik het boek ‘De Minnaar‘. Deze keer ontving ik van Karakter Uitgevers het nieuwste boek ‘Liegbeest’.

Liegbeest van Jet van Vuuren

Als lezer word je in het eerste hoofdstuk al meteen gepakt door het verhaal. Student Joost loopt over Utrecht Centraal en probeert de laatste trein te pakken, zodat hij op tijd is voor het feest van z’n zusje. Hij ziet de groep jongens staan, studenten van het korps, hoort ze praten, voelt de spanning en weet dat hij wellicht beter om kan lopen. Omlopen zal echter ook het missen van de laatste trein te betekenen en niet aanwezig zijn op de verjaardag. “Sneller gingen zijn voeten, zijn adem blies wolkjes en zijn hart bonkte in zijn keel toen hij merkte dat de groep jongens hem in de gaten kreeg. (…) Denk aan die klotetrein. Denk aan Hannahs verjaardag.”

Het verhaal speelt zich wisselend af in 1993 en in 2017

Op een rauwe manier wordt beschreven hoe Joost, in November 1993, het slachtoffer wordt van zinloos geweld. De lezer voelt de pijn, de emotionele vernedering en het overgeleverd zijn aan een groep die het op jou gemunt heeft. Door de duidelijke taal en de beeldende beschrijvingen voel je betrokkenheid als lezer.

In de zomer van 2017 komen we er als lezer achter dat zus Hannah wraak wilt nemen op de groep studenten die haar broer mishandeld hebben. Deze wraakactie gebeurt sluw, doordacht en zelfs als lezer word je soms op het verkeerde been gezet.

De climax vindt plaats in het buitenhuis van Jochem, waar hij en z’n oud-jaargenoten hun lustrum vieren. De secretaresse van Jochem heeft een betrouwbare vriendin gevraagd om mee te helpen en de rotzooi op te ruimen tijdens hun feest. Deze vriendin blijkt Hannah, de zus van Joost, te zijn. Als lezer ga je nagelbijtend door in het boek, verslavend! Wegleggen zit er echt niet bij.

Ik geef dit boek 4/5 sterren. Het boek Liegbeest heeft een fijne spanningsboog en bevat alle facetten om als lezer door te willen lezen. Ook de psyche van Hannah en die van de studenten wordt goed belicht, wat een extra dimensie geeft aan het verhaal en voor een stuk betrokkenheid zorgt van de lezer. Ik ben benieuwd naar de volgende thriller van Jet van Vuuren!

Werken in een kleuterwereld

Het was een welkome verrassing dat ik het boek ‘Werken in een kleuterwereld’ mocht ontvangen, lezen en recenseren, dank je Bianca van het Kleuterplein. Ik houd er van om actueel te blijven, om me in te lezen en (bij)scholing te volgen. Een boek als ‘Werken in een kleutergroep’ is voor mij dan ook een waardevolle aanvulling op de reeks boeken die ik lange tijd geleden op de hogeschool heb gelezen.

Het boek ‘Werken in een kleuterwereld’ bestaat uit vijf themahoofdstukken. Ieder themahoofdstuk is onderverdeeld in subhoofdstukken. Aan het einde van ieder themahoofdstuk staan reflectievragen en tips waar je meer info op kan doen (artikelen en filmpjes).

De thema’s die beschreven worden zijn divers en staan niet in chronologische volgorde. Het is dan ook geen leesboek, maar een actief ‘doe-boek’. Daar waar jij als kleuterjuf iets over wilt weten, daar blader je naar toe. De tekst is eenvoudig leesbaar, heeft duidelijke taal, is kort en bondig. De subhoofdstukken zijn kort en goede tips staan in een opvallend kader.

Ik heb het boek met veel plezier gelezen en kon me vinden in de ideeën en tips die gegeven werden. Sommige dingen gaan soms op de automatische piloot, zoals een leerling helpen om zijn rits dicht te doen, om als juf zelf een stukje uit te knippen van de knutsel en om alle werkjes klakkeloos op te hangen aan de waslijnen. Het was fijn om bewust te worden van deze ‘automatische piloot’ en door het boek ‘Werken in een kleutergroep’ weer opnieuw bewust te zijn van keuzes. Misschien is het leuk als ik wat voorbeelden noem?

Voor het knutselen had ik redelijk vaste richtlijnen, echter heb ik die nu wat los gelaten. Regelmatig stond ik nu op de vrijdagen in het kleutermagazijn met kleuters die hun eigen knutselwaar bij elkaar zochten. Onder de groepstafels (!), zonder schoenen (!), gingen ze aan de slag met hun eigen ideeën (!) en trots dat ze daar na waren! Trotse kinderen, dat maakt mij natuurlijk ook een trotse juf.

Ook heb ik de talige opdracht waar letters en klanken centraal stonden niet alleen aangeboden aan de oudste kleuters, maar mochten de jongere kleuters ook mee doen. Het is leuk om te zien hoeveel sommige kinderen toch al blijken te weten en nog leuker is om te zien hoeveel de jongste kleuters leren van de oudste.

Ook de kringmomenten heb ik verkort. Tussendoor deden we andere activiteiten, waar vooral beweging centraal stond. Leren doen ze door het doen en lekker bezig zijn. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden, maar ik zou er zo nog veel meer kunnen noemen.

Het boek krijgt van mij 4 van de 5 sterren. Het is geschikt voor zowel de beginnende, als de meer ervaren leerkracht. De beginnende leerkracht zal veel hebben aan de wellicht nieuwe informatie, terwijl de ervaren leerkracht dit boek goed kan gebruiken om van de ‘automatische piloot’ af te komen met een verfrissende kijk op het kleuteronderwijs. Voor een volgend boek zou ik graag iets meer diepgang aan informatie zien. De hoofdstukken mogen van mij wat meer uitgebreid worden, zodat je niet bij het begin al aan het einde lijkt te zijn. Het is juist zo interessant!

Norara… waar is geluk? – Jan Jaap van Hoeckel

Jan Jaap van Boeckel schreef al eerder drie boeken over geluk. Deze boeken waren gericht op volwassenen. Het boek over Norara is het eerste kinderboek dat zich ook bij het thema ‘geluk’ kan voegen. Boeckel wil met dit boek bij kinderen een zaadje planten dat op den duur kan uitgroeien tot een vruchtbare boom van geluk, als houvast voor een heerlijk leven. Ik, als recensent, had het geluk om dit prachtige prentenboek te mogen ontvangen, te lezen (en voor te lezen!) en te recenseren voor ‘Kip & Ei Communicatie‘ en Uitgeverij ‘Goed in je vel‘. 

Norara is een meisje dat graag álles wil weten. ‘Iedereen is op zoek naar geluk’, zei haar mama laatst. Ze was best nieuwsgierig geworden. ‘Misschien kan ik het wel vinden’, dacht ze.

Norara is een nieuwsgierig meisje en wil graag alles weten. Het liefste wil ze weten waar ze geluk kan vinden. Ze zoekt overal, in huis, in de natuur, tussen de koekjes en de snoepjes, in de lucht en zelfs bij de ‘oorzaak’ (een zaak waar je oren kunt kopen, hoe leuk bedacht!). Toch blijkt het vinden van geluk iets wat niet zo heel eenvoudig te vinden is, of misschien toch wel… 

‘Hier woont Big Bellie, volgens mij heeft hij het geluk al gevonden.’

Wat een plezierig en fijn verhaal! Het is grappig, aandoenlijk, vernieuwend en lief met een onbevangen hoofdpersoontje vol met dromen en wensen, herkenbaar voor velen. De andere persoontjes in het verhaal spreken al voor zich als de namen genoemd worden, Kakikker, Wijsgeit, Wolkie-Tolkie… De kinderen, de kleuters uit mijn klas aan wie ik het voor heb gelezen, hebben genoten. Zeker bij het herhaald voorlezen van het verhaal. Iedere keer komen er weer nieuwe aspecten naar voren, is er iets nieuws te ontdekken in de tekeningen (wat zijn ze leuk en sprekend!) of iets nieuws te begrijpen in de dubbele betekenis van woorden. Een aanrader voor kinderen tot 8 jaar.

Beoordeling 4/5 sterren

Kookboek – Venetië

De auteur Russell Norman heeft zich een jaar lang gevestigd in Venetië en zegt zelf tot de kern te zijn gekomen van het ruiken, proeven en beleven van deze prachtige stad. De authentieke smaken en de culinaire tradities die bij deze regio horen heeft hij zich eigen weten te maken. Dit prachtige boek, met 130 recepten laat de overheerlijke, traditionele Italiaanse keuken zien. Van Karakter Uitgevers mocht ik dit schitterend boek lezen, gebruiken en recenseren. Wat een smaakvol feestje!

“De manier om van Venetië te genieten is om het voorbeeld van deze mensen te volgen en zoveel mogelijk van eenvoudige pleziertjes te profiteren – Henry James”

Alleen al om te zien is dit boek een plaatje, een rustige, donker met goud bedrukte hardcover. Juist de eenvoud maakt het tot een boek met een luxueuze uitstraling. Eenmaal het boek opengeklapt volgen er authentieke tekeningen, prachtige foto’s (van zowel gerechten als idyllische plaatjes van het buitenleven in Venetië) en mooie, duidelijke receptbeschrijvingen. Het lettertype leest fijn weg, het boek is in vier seizoenen verdeeld en de ingrediënten staan netjes, overzichtelijk cursief gedrukt.

Aantrekkelijk van dit boek, naast de fijne, authentieke recepten, zijn de quotes, de anekdotes en de sfeerverhalen passend bij ieder seizoen. Het is een fijne afwisseling voor de lezer, zelfs als je niet eens van plan bent om de keuken in te duiken. Achterin het boek is, als gaaf extra, ook nog de ‘must-haves’ voor in de voorraadkast toegevoegd én een adresboek met de restaurants, bars, kruideniers, bakker en zelfs de favoriete boekenwinkel van de auteur. Je zou gewoon zin krijgen om een reisje naar Venetië te boeken! 

Een aanrader voor de lezer die van mooie kookboeken houdt (waarin niet alleen gerechten centraal staan, maar ook de ambiance om een authentiek recept heen) en  voor de liefhebbers van de Italiaanse keuken.

Beoordeling 5/5 sterren

Over en uit – Marion van de Coolwijk

Marion van de Coolwijk debuteerde in 1988 als jeugdboekenschrijver, waarvan er ruim 3 miljoen over de toonbank zijn gegaan. Haar eerste boek voor volwassenen, ‘Mangelvrouw’, werd zeer positief ontvangen. Dit geldt ook voor haar tweede boek, ‘Mannenjacht’, waar ze ook vele lovende reacties voor ontving. Van Karakter uitgevers ontving ik haar derde boek, ‘Over en uit’, dank!

Emiel en Roos zijn getrouwd en hebben een dochtertje Tirza. Ze lijken een doorsnee gezin met een fijne baan en een gelukkig leven. Echter verandert er gaandeweg iets tussen hun twee door de komst van de au pair Adinda. Roos denkt eerst dat ze dingen ziet en voelt die er niet zijn. Later komt ze er achter dat er toch iets niet helemaal klopt tussen Emiel en Adinda. Dit bereikt z’n hoogtepunt nadat Tirza ontvoert wordt uit de speeltuin, terwijl Adinda op haar past. Het verhaal komt daarna op een keerpunt en loopt anders dan je zou verwachten. Helaas kan ik hier niets over kwijt, dat zou zonde zijn als spoiler.

Het boek is fijn om te lezen, wel kostte me het even wat moeite om er in te komen. Even de tijden, de locaties en de namen juist plaatsen. Eenmaal hier doorheen, leest het goed en vlot verder. Verrassend dat je als lezer een bepaalde kant op wordt geduwd en deze toch plots een wending krijgt zo tegen het einde van het boek. Het was één van mijn vakantieboeken. Een heerlijk zonnetje, op het terras en een heerlijk boek om van te genieten.

Beoordeling: 4/5 sterren

Het negende gebod – Chris Houtman

Chris Houtman was na een carrière in het Amsterdamse Theater jarenlang werkzaam als eindredacteur en scenarioschrijver. Hij maakt daar onder meer programma’s als ‘Taxi’. Daarnaast regisseerde hij verschillende theaterproducties en was hij betrokken bij historische festivals. Zijn debuutthriller ‘Akte van Berouw’ kwam in 2017 uit en mocht ik al eerder recenseren (recensie Akte van Berouw). Dit boek kreeg toentertijd al vijf sterren van mij. Deze keer ontving ik van Karakter Uitgevers de tweede thriller van Chris Houtman ‘Het negende gebod’. Benieuwd of deze net zo goed is als het eerste boek?

Samuel Rosenthal is een 81-jarige antiquaar, handelt in zeer zeldzame boeken en heeft een select gezelschap aan particuliere verzamelaars. Dan wordt er bij hem een onbekende tekst van de Romeinse schrijver Plinius de Jongere te koop aangeboden. Er zijn drie grote partijen die interesse hebben en een plan bedenken hoe ze dit zeldzame stuk kunnen over nemen.

Tegelijkertijd is scenarioschrijfster Ester van Baerle bezig met het maken van een film over de vrouwenhaat binnen de Rooms-Katholieke kerk op basis van precies hetzelfde document als dat Samuel Rosenthal te koop ontvangen heeft. Ze wil inhoudelijke informatie inwinnen bij haar vroegere professor, een expert op het gebied van manuscripten, maar als ze bij hem langsgaat vindt ze hem dood in z’n werkkamer aan.

Een zeer intrigerend boek over de vrouwenhaat in de bijbel, waarbij Maria Magdalena als uitgangspunt genomen wordt. Het is schokkend om te zien hoe het standpunt van de vrouw was en dat wat er hierover in de bijbel terecht is gekomen. Het is bijna zonde om meer over de inhoud prijs te geven, omdat het sowieso een boek is wat je ‘moet’ gaan lezen. Het heeft mij aangegrepen, al had het begin voor mij wat opstartproblemen. Er kwamen veel namen in voor en ik moest echt even m’n aandacht er bij houden. Daarna ging het verhaal in rap tempo verder en is het een echte page-turner. Net als ‘Akte van Berouw’ verdient ook dit boek van Chris Houtman wederom de hoogste beoordeling.

Beoordeling 5/5 sterren

De uitverkorene – Igor Znidarsic

Igor Znidarsic woont sinds zijn elfde in Nederland en publiceerde in o.a. HP/De Tijd, Playboy en De Groene Amsterdammer. In 2017 verscheen zijn debuutthriller ‘De Blindganger’ die genomineerd werd voor De Gouden Strop en de Hebban Thrillerdebuutprijs 2017. In 2018 verschijnt het boek ‘De uitverkorene’, die ik ontvang en mag recenseren van Karakter Uitgevers.

Het verhaal speelt zich af in Nederland. Een rijke zakenman komt er achter dat z’n dochter verdwenen is. Rechercheurs Bianca van Dijk en Joris Vischjager van politie Oost-Nederland gaan grondig op zoek, maar ook voor hen blijft de verdwijning in eerste instantie een groot raadsel. Zeker als er vlak daarna weer een gruwelijk verminkt lichaam wordt gevonden in een hotelkamer. Het is schokkend als blijkt dat deze moordenaar een wel heel duidelijk motief blijkt te hebben om te moorden.

In dit boek wordt er gruwelijk in gegaan op hoe een seriemoordenaar denkt, wat er in z’n hoofd om gaat en waar hij de moorden op baseert. Zoals Znidarsic zelf schrijft in zijn lezersbrief ‘De uitverkorene laat de psychologische ontstaansgeschiedenis zien van een seriemoordenaar. Ik kruip in het hoofd van een man die de grens tussen goed en kwaad definitief oversteekt.’

In ‘De uitverkorene’ gaat het om een geradicaliseerde man en wordt er als rode draad diverse Bijbelteksten letterlijk overgenomen. De Bijbelteksten staan in direct verband met de achtergrond van de moorden die hij pleegt. Ik kan me voorstellen dat er lezers zijn die zich gaan ergeren aan de hoeveelheid teksten, maar zelf vond ik het vooral interessant en een mooie verdieping van de verhaallijn.

Een fantastisch boek, gruwelijk, absurd (maar toch waarheidsgetrouw) en een aanrader om te lezen. Uiteindelijk wel wat voorspelbaar, zeker als je over de helft van het boek bent, maar dat maakt het boek niet minder waard. Het liefste lees je dit boek overigens niet lekker chill op je zomerbedje, maar aandachtig en geconcentreerd door de Bijbelse en psychische achtergronden van een geradicaliseerde man.

Beoordeling: 4/5 sterren

Zeven perfecte dagen – Rosie Walsh

“Toen verdween hij. Een ontroerende roman over de allesoverwinnende kracht van de liefde.”

Rosie Walsh komt uit Engeland, woont oorspronkelijk in Bristol. Toen ze in Buenos Aires woonde, maakte een vriendin van haar een soortgelijk iets mee, als waar het boek ‘Zeven perfecte dagen’ over geschreven is. Oftewel de oorspronkelijke titel ‘The man who didn’t call’. Bedankt uitgeverij De Boekerij dat ik alvast een vooruitexemplaar mocht lezen!

Sarah ontmoet Eddie, zonder veel uitleg zorgt dit contact vrijwel meteen voor liefde op het eerste gezicht. Alsof ze elkaar al jaren kennen, alsof ze voor elkaar gemaakt zijn, alsof ze nooit meer zonder elkaar kunnen. Dan moet Eddie weg, op reis, en belooft te bellen zodra die mogelijkheid er is. Dan ontstaat er onrust, want Eddie laat niets meer van zich horen. Sarah zoekt, belt, mailt en informeert, maar van Eddie volgt geen enkel spoor. Ze maakt zich ongerust en heeft veel vraagtekens. Nuchtere vriendinnen stellen haar gerust, want mannen doen dit toch wel vaker? Dan blijkt, vele hoofdstukken later, dat het aan Sarah zelf ligt dat Eddie niets meer heeft laat horen. Maar, kan ze iets aan de reden veranderen?

Het boek is opdragen aan ‘iedereen die ten einde raad was als het beloofde belletje uitbleef. Met name aan degenen die deden alsof ze het niet erg vonden.” Dat is toch al een opvallende, grappige en originele binnenkomer voor de lezer?

Een roman, zelf dacht ik weer zo’n dertien-in-een-dozijn verhaal te gaan lezen over een mislukte liefde, niets was echter minder waar. Het boek bestaat uit drie delen, meerdere hoofdstukken en een aantal brieven. De meeste hoofstukken zijn geschreven vanuit het perspectief van Sarah, maar richting het einde komt ook Eddie aan het woord. Het leest in een lekker tempo, alhoewel ik soms nog wel in twijfel was of dit echt wel een vernieuwende inhoud had. Maar iedere keer kwam ik toch steeds weer verder in een geweldig, uniek liefdesverhaal. Verrassend, zelfs ietwat aangrijpend, met humor en ieder moment vol eerlijke liefde. Ook al berust het verhaal op veel toevalligheden, dat het gebaseerd is op de werkelijkheid is goed waar te namen als lezer. Het ene moment lees je een chicklit, maar het andere moment zit je met je neus midden in een hele fijne, niet-weg-te-leggen roman!

Beoordeling 5/5 sterren