Blijwin – Tortilla chips

Deze blog is geschreven in opdracht van Blijwin.

Foto1 Jan2017cklWat is een feestje zonder een grote graaibak met chips op tafel? Gemakkelijk even snacken en het is nog lekker ook! Zelfs tijdens discofeestje zijn bakken met chips toch ook echt wel een hit. Jammer alleen dat ze vaak bomvol zout en vet zitten. Deze tortilla chips zijn dan misschien wel een goede vervanger!

De tortilla chips is homemade, gemaakt van mais tortilla’s en vraagt nauwelijks tijd en is ook goed zelf te maken door de jarige zelf. Het voordeel aan deze zelfgemaakte chips is natuurlijk dat het aan jou is, hoeveel (of hoe weinig) kruiden en olie je toevoegt. Zelf maak ik deze chips zelfs helemaal zonder kruiden en andere toevoegingen! Waarom?! Dit is immers dé dipsnack bij uitstek, dus door er een lekkere dip bij te gebruiken heb je als ‘dance-snacker’ niet door dat er verder niets aan kruiden op het chipje zit.

Wat heb je nodig?

Mais Tortilla

Foto2 Jan2017cklSnijd de tortilla in ‘pizzastukjes’. Zelf haalde ik 20 stukjes uit één tortilla. Doe de oven aan op 150 graden en laat de tortilla chips 5 – 8 minuten midden in de oven bakken. (Ik moet eerlijk bekennen dat mijn eerste lading er bijna zwart uitkwam, dus blijf er echt lekker bij staan en houd de chips in de gaten!)

Eventueel kun je de chips van tevoren ook even insmeren met olie, daarna een beetje zout erover heen doen en dan pas in de oven schuiven.

Foto4 Jan2017cklAls dip heb ik deze keer overigens een kant-en-klare variant gebruikt, maar zelf maken is natuurlijk ook niet heel moeilijk. Immers heb je dan helemaal alles in de hand qua zout en andere toevoegingen. Wie weet, een volgende keer in een volgende blog…

Dipse!

 

*Fotoshoot* Cakesmash

Een feestelijk ingerichte studio, vrolijk gekleurde ballonnen en vandaag vooral veel roze… Heel veel roze! Een heerlijk zoet decor voor een lief (bijna 1-jarig) meisje. Nee, ze lust geen slagroom… Maar ook zonder slagroomsnoepen maken we de mooiste foto’s!

Sinds kort mag ik gebruik van mijn nieuw aangeschafte achtergronden, dat maakt het Cakesmash-feestje een nóg groter feestje! Kijk mee en geniet…

Collage1cDSC_0584xc