Rijksmuseum van Oudheden

Het Rijksmuseum voor Oudheden (RMO) is hét nationale archeologiemuseum van Nederland. Het museum laat zien topstukken zien uit de Nederlandse archeologie van de prehistorie tot aan de middeleeuwen en bezit een ruime collectie aan archeologische vondsten van culturen die van grote invloed zijn geweest op onze hedendaagse cultuur.

Collage3c

Samen met twee kinderen (8jr en 9jr) bracht ik een bezoek aan dit prachtige museum, wat overigens zeer goed te bereiken is met oa openbaar vervoer. Ook de entreeprijs is niet schrikbarend hoog. Kinderen t/m 17 jaar betalen slechts 4 euro. Een ticket voor een volwassenen is 12,50 euro.

Collagec

Bij binnenkomst gaat de aandacht naar een mooie Egyptische tempel, in 1979 voor het eerst opengesteld aan publiek in het Rijksmuseum van Oudheden. Voor de geïnteresseerde is er een filmpje over ‘Hoe de tempel in het museum kwam’, klik voor het filmpje HIER

Een paar uur lang slenteren we door de zalen met indrukwekkende collecties. Vooral de mummy’s trekken flink de aandacht, zeker de krokodil die op een computer mooi te bekijken is van binnen. Maar net zo indrukwekkend is de tentoonstelling over de romeinse cultuur.

DSCN1633xckl

Het museum is ruim opgezet, interessant voor kinderen vanaf een jaar of 6 (groep 3) en door de wisselende tentoonstellingen een ideaal museum om vaker terug te komen. Wij hebben er veel geleerd en gaan met een mooi archeologie boek én opgedane kennis terug naar de trein, zodat de kinderen morgen op school hun ervaringen kunnen delen.

Collage2ckl

De Mol – Molboekje 2017

dsc_0156xcOp zaterdag 7 januari om 20:25u (0p NPO1 bij de AVROTROS) zit jij als het goed is klaar voor een nieuw seizoen van Wie is de Mol? Art Rooijakkers, programmamaker en presentator, neemt je mee naar de Verenigde Staten. Samen met 9 kandidaten én De Mol wordt er voor de 17e keer gestreden in een spannende en avontuurlijk spelprogramma. Ben jij een Molloot, dan kun je niet zonder dit niet te missen notitieboekje ‘Molboekje 2017’.

dsc_0153xc

Het ‘Molboekje 2017’ staat vol met anekdotes, wetenswaardigheden, interviews en biografieën van de deelnemers. Een wereldkaart, de uitleg van het molspel, mooie foto’s én informatie over de plek waar Wie is de Mol 2017 plaatsvindt. Voor iedere aflevering is er genoeg ruimte voor eigen notities, waarbij je de opdrachten en verdachten noteert. Ook kun je een schema bijhouden wie wel (of juist niet) voor het geld zorgt en wie vrijstellingen of jokers krijgt of gebruikt.

collagexc

Het mag wel duidelijk zijn dat dit zeer complete notitieboekje een must is voor de échte Molloot. Heb jij ‘m nog niet in huis? Wil je dit wel heel graag? Dan heb ik goed nieuws! In samenwerking met Uitgeverij A.W. Bruna mag ik drie (!!) Molboekjes weggeven. Klik hier voor de win-actie op mijn Facebookpagina en doe mee!